Επιλογή Σελίδας

Στο Art box #1 θα βρεις

ΚΑΡΑΒΑΤΖΙΟ

Ο Μιχαηλάγγελλος Μερίζι ντα Καραβάτζιο (1571-1610), γνωστός  ως Καραβάτζιο, ήταν  Ιταλός ζωγράφος του οποίου η ζωγραφική χαρακτηρίζεται από μεγάλες βαθύχρωμες ή σκοτεινές επιφάνειες που συνδυάζονται με μικρότερες περιοχές κατάλληλα φωτισμένες με την χρήση του χρώματος, με αποτέλεσμα τη δημιουργία δραματικών φωτοσκιάσεων. Συνδυάζει την ρεαλιστική παρατήρηση της ανθρώπινης κατάστασης -τόσο την εξωτερική όσο και την συναισθηματική – και επηρέασε καταλυτικά την ζωγραφική Μπαρόκ.

ΜΙΧΑΗΛ AΓΓΕΛΟΣ

Ο Μιχαηλάγγελος ντι Λοντοβίκο Μπουοναρρότι Σιμόνι (1475-1564), γνωστός ως Μιχαηλ Άγγελος, υπήρξε γλύπτης, ζωγράφος, αρχιτέκνων και ποιητής της Υψηλής Αναγέννησης που έζησε και δημιούργησε στην Δημοκρατία της  Φλωρεντίας. Ανάμεσα στα έργα του μεγάλου δημιουργού – που οι σύγχρονοί του τον αποκαλούσαν με το προσωνύμιο Il Divino (ο θεϊκός)- συγκαταλέγονται μερικά από τα πιο γνωστά και σημαντικά της  ιστορίας της Τέχνης. Ο θόλος του Παπικού Παρεκκλησίου του Βατικανού (Καπέλα Σιξτίνα), το άγαλμα του Δαβίδ και η Πιετά (αποκαθήλωση) που βρίσκεται στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

“Είδα τον άγγελο μέσα στο μάρμαρο και το σμίλεψα μέχρι που τον απελευθέρωσα”  Μιχαήλ Άγγελος

ΜΠΟΤΙΤΣΕΛΙ

Ο Αλεσάντρο ντι Μαριάνο ντι Βάννι Φιλίπε (1445-1510) –γνωστός ώς Σάντρο Μποτιτσέλι- ήταν Ιταλός ζωγράφος της Πρώιμης Αναγέννησης. Η ζωγραφική του είναι συνδυασμός στοιχείων της Σχολής της Φλωρεντίας, μελέτης των μεγάλων κλασικών έργων και η προσωπική του κλίση για το θεαματικό. Τα μεγάλα του έργα , «Η Γέννηση της Αφροδίτης» και «Η Αλληγορία της Άνοιξης», πλέον συγκαταλέγονται ανάμεσα στα μεγαλύτερα έργα παγκοσμίως. Η θρησκεία –και σε μικρότερο βαθμό η μυθολογία- κυριαρχούσε στα έργα του μεγάλου ζωγράφου μέχρι το τέλος της δημιουργικής του ζωής, όπου ο ζωγράφος υιοθέτησε ένα απλούστερο ύφος, απέριττο και απαλλαγμένο από έντονα διακοσμητικά στοιχεία που θα αποσπούσαν την προσοχή του θεατή από το κεντρικό θέμα.

ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ

Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι (1452-1519) υπήρξε Ιταλός Αναγεννησιακός πολυπράγμων με ενδιαφέρον για την εφεύρεση, ζωγραφική, γλυπτική, αρχιτεκτονική, επιστήμες, μουσική, μαθηματικά, μηχανική, λογοτεχνία, ανατομία, γεωλογία, αστρονομία, βοτανική, συγγραφή, ιστορία και χαρτογραφία. Ο Ντα Βίντσι θεωρείται αρχετυπική μορφή του αναγεννησιακού ουμανιστή. Τον έχουν αποκαλέσει πατέρα της παλεοντολογίας, ιχνολογίας και αρχιτεκτονικής και είναι ευρέως αποδεκτός ως ο πιο σημαντικός ζωγράφος στην ιστορία με έργα όπως η «Μόνα Λίζα» και ο «Μυστικός Δείπνος».

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ

Δώρο μία συλλεκτική υφασμάτινη τσάντα (διαστάσεις 38×42) με αποφθέγματα μεγάλων ζωγράφων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Art Box No 2

Ραφαήλ, Αντρέα Μαντένια, Βίνσεντ βαν Γκογκ, Καναλέτο

Art Box No 3

Ρέμπραντ, Τζιότο, Ροντέν και Ρενουάρ

Art Box No 4

Ρούμπενς, Πωλ Σεζάν, Πωλ Γκωγκέν, Αμεντέο Μοντιλιάνι

Art Box No 5

Εντγκάρ Ντεγκά, Εντουάρ Μανέ, Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι, Ευγένιος Ντελακρουά

Art Box No 6

Φρανθίσκο Γκόγια, Τιτσιάνο, Ντιέγο Βελάθκεθ, Κλωντ Μονέ

Στο πρώτο Art Box θα βρείτε τέσσερα βιβλία με τη ζωή και το έργο των Καραβάτζιο, Μιχαηλ Άγγελου, Μποτιτσέλι και Λεονάρντο ντα Βίντσι.

 

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ!