Επιλογή Σελίδας

Στο Art box #2 θα βρεις

ΡΑΦΑΗΛ

Ο Ραφαήλ (Ραφαέλλο Σάντσιο ντα Ουρμπίνο, 1483-1520), ήταν Ιταλός ζωγράφος και αρχιτέκτονας της ύστερης Αναγέννησης.  Δούλεψε στο εργαστήρι του κυριότερου καλλιτέχνη της Σχολής της Ούμπρια, του Περουτζίνο και στον δεύτερο σταθμό στην καριέρα του, υπήρξε μαθητευόμενος του Μιχαήλ Άγγελου, του οποίου τα έργα είχε θαυμάσει στη Φλωρεντία και του ενέπνευσαν την «Αποκαθήλωση».  Άλλα μεγάλα έργα του ζωγράφου θεωρούνται οι «Τρεις Χάριτες», το «Όνειρο του Ιππότη» και «Ο Άγιος Γεώργιος και ο δράκοντας».

ΑΝΤΡΕΑ ΜΑΝΤΕΝΙΑ

Ο Αντρέα Μαντένια (1431-1506) Ιταλός ζωγράφος, χαράκτης και σχεδιαστής, μαθήτευσε κοντά στον Σκουαρτσόνε στην Πάδοβα, από τον οποίο μυήθηκε στην ρωμαϊκή αρχαιολογία και ιστορία. Με μεγάλες επιρροές από ζωγράφους της Σχολής της Φλωρεντίας, ο Μαντένια έγινε γνωστός για την ιδιαίτερη προοπτική που χρησιμοποιούσε όπου το χαμηλό ύψος του ορίζοντα, βοηθούσε να κάνει τα κύρια θέματα των έργων να δείχνουν ιδιαιτέρως εντυπωσιακά. Γνωστά έργα του ζωγράφου η «Αγωνία στον Κήπο της Γεσθημανής», ο «Άγιος Σεβαστιανός» και ο «Χριστός Νεκρός».

ΒΙΝΣΕΝΤ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ

Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ (1853-1890) ήταν Ολλανδός ζωγράφος που –μετά θάνατον- αναγνωρίστηκε ως ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους όλων των εποχών. Η επίδραση του στα μεταγενέστερα κινήματα του εξπρεσιονισμού, του φωβισμού αλλά και εν γένει της αφηρημένης τέχνης, θεωρείται καταλυτική. Ενώ ο ίδιος επιρρεάστηκε από τους  ιμπρεσιονιστές ζωγράφους όπως τους Μονέ και Ρενουάρ. Ανάμεσα στα πολλά  γνωστά έργα του ζωγράφου είναι το «Έναστρη Νύχτα» και τα «Ηλιοτρόπια».

ΚΑΝΑΛΕΤΟ

Ο Τζιοβάννι Αντόνιο Κανάλ (1697-1768) –γνωστός ως Καναλέτο- είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής ζωγραφικής του 18ου αιώνα και του καλλιτεχνικού κινήματος vedutismo (από την ιταλική λέξη veduta που σημαίνει άποψη). Σε αντίθεση με τους συγχρόνους του, ο Καναλέτο ζωγράφιζε εκτός στούντιο και στα έργα του επικεντρώθηκε στην απεικόνηση τοπίων και πόλεων, υπαρκτών ή φανταστικών, ή και συνδυασμό των δύο όπου η διαχωριστική γραμμή δεν ήταν πάντα αντιληπτή.

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ

Δώρο μία συλλεκτική υφασμάτινη τσάντα (διαστάσεις 38×42) με αποφθέγματα μεγάλων ζωγράφων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Art Box No 1

Καραβάτζιο, Μιχαηλάγγελος, Μποτιτσέλι, Λεονάρντο ντα Βίντσι

Art Box No 3

Ρέμπραντ, Τζιότο, Ροντέν και Ρενουάρ

Art Box No 4

Ρούμπενς, Πωλ Σεζάν, Πωλ Γκωγκέν, Αμεντέο Μοντιλιάνι

Art Box No 5

Εντγκάρ Ντεγκά, Εντουάρ Μανέ, Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι, Ευγένιος Ντελακρουά

Art Box No 6

Φρανθίσκο Γκόγια, Τιτσιάνο, Ντιέγο Βελάθκεθ, Κλωντ Μονέ

Στο δεύτερο Art Box θα βρείτε τέσσερα βιβλία με τη ζωή και το έργο των Ραφαήλ, Αντρέα Μαντένια, Βίνσεντ βαν Γκογκ, Καναλέτο

 

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ!