Επιλογή Σελίδας

Στο Art box #3 θα βρεις

ΡΕΜΠΡΑΝΤ

Ο Ρέμπραντ Χάρμενσον φαν Ράιν (1606-1669), γνωστός ευρύτερα ως Ρέμπραντ, υπήρξε πολύ σημαντικός Ολλανδός ζωγράφος και χαράκτης του 17ου αιώνα, που σήμερα συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους ζωγράφους όλων των εποχών. Το όνομά του συμβολίζει την περίοδο της «χρυσής εποχής» της Ολλανδίας, στην οποία ανήκει χρονικά το έργο του. Φιλοτέχνησε συνολικά περίπου 400 πίνακες, περισσότερα από 1000 σχέδια και περίπου 290 χαρακτικά.

ΤΖΙΟΤΟ

Ο Τζόττο ντι Μποντόνε (1267-1337), ή απλώς Τζιότο όπως συνήθως αναφέρεται στα ελληνικά, ήταν Ιταλός ζωγράφος και αρχιτέκτονας από την Φλωρεντία. Θεωρείται από τις σημαντικότερες μορφές της τέχνης στα τέλη του Μεσαίωνα και πρόδρομος της Αναγέννησης. Από τα πιο γνωστά του έργα υπήρξαν η «Madonna d’ Ognissanti», «Η φυγή στην Αίγυπτο» και «Η εκδίωξη των δαιμόνων από το Αρέτσο».

ΡΟΝΤΕΝ

Ο Φρανσουά Ωγκύστ Ρενέ Ροντέν (1840-1917) ήταν Γάλλος γλύπτης που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη γλυπτική του 20ού αιώνα με τα έργα του και αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες στην ιστορία της τέχνης. Καινοτόμος καλλιτέχνης, ο Ροντέν υπήρξε ο προάγγελος της μοντέρνας γλυπτικής και εισήγαγε μια νέα οπτική της φόρμας, απορρίπτοντας το ιδεαλιστικό πνεύμα και προκρίνοντας μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση της ανθρώπινης μορφής. Η επαναστατική στάση του απέναντι στις παγιωμένες αντιλήψεις της τέχνης είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της αναγνώρισης και καταξίωσής του, η οποία, αν και αργά, ήρθε τουλάχιστον αρκετά χρόνια πριν από τον θάνατό του – το 1900 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική έκθεσή του στο Παρίσι.

ΡΕΝΟΥΑΡ

O Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ (1841-1919) ήταν Γάλλος ζωγράφος, από τις ηγετικές μορφές του ιμπρεσιονισμού. Τη δεκαετία του 1880, ο Ρενουάρ σταδιακά διαχωρίστηκε από τους υπόλοιπους ιμπρεσιονιστές όπως Μονέ, Μανέ, Ντεγκά και Πισαρρό. Το χαρακτηριστικό της ζωγραφικής του είναι ο ζωηρός συνδυασμός χρωμάτων. Ακολουθώντας όμως το χαρακτηριστικό των ιμπρεσιονιστών, απέφευγε τα έντονα περιγράμματα δίνοντας στη ζωγραφική του μια αίσθητική ονειρική. Ζωγράφισε πολλά πορτραίτα γυναικών, συχνά γυμνά. Δεν επικεντρωνόταν όμως στο αισθησιακό όσο στην απεικόνιση της καθημερινότητας.

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΤΣΑΝΤΑ

Δώρο μία συλλεκτική υφασμάτινη τσάντα (διαστάσεις 38×42) με αποφθέγματα μεγάλων ζωγράφων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Art Box No 1

Ραφαήλ, Αντρέα Μαντένια, Βίνσεντ βαν Γκογκ, Καναλέτο

Art Box No 2

Ραφαήλ, Αντρέα Μαντένια, Βίνσεντ βαν Γκογκ, Καναλέτο

Art Box No 4

Ρούμπενς, Πωλ Σεζάν, Πωλ Γκωγκέν, Αμεντέο Μοντιλιάνι

Art Box No 5

Εντγκάρ Ντεγκά, Εντουάρ Μανέ, Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι, Ευγένιος Ντελακρουά

Art Box No 6

Φρανθίσκο Γκόγια, Τιτσιάνο, Ντιέγο Βελάθκεθ, Κλωντ Μονέ

Στο τρίτο Art Box θα βρείτε τέσσερα βιβλία με τη ζωή και το έργο των Ρέμπραντ, Τζιότο, Ροντέν και Ρενουάρ.

 

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ!