Επιλογή Σελίδας

Στο Box “Πολεμική Ιστορία-World War II” θα βρείτε

 

 

ΑΦΙΣΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

Αισθανθείτε το ζοφερό κλίμα των ημερών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μέσα από 10 αφίσες που εμπνεύστηκαν οι υπεύθυνοι προπαγάνδας των Συμμάχων και των δυνάμεων του Αξονα.

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ: SS – ΟΙ ΛΕΓΕΩΝΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Μια πλήρης ιστορία των SS, από την ανάδειξή τους μέσα από τις στάχτες του Α Παγκοσμίου Πολέμου έως τη συντριβή τους μέσα στα ερείπια του Βερολίνου το Μάιο του 1945.

Με περισσότερες από 300 σπάνιες έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες, εικονογραφήσεις και χάρτες, το έργο περιλαμβάνει επίσης παράρτημα με εκτενή βιογραφικά σημειώματα για μερικούς από τους γνωστότερους άνδρες των SS, όπως τους Αντολφ Αιχμαν, Δρ Όσκαρ Ντιρλεβάνγκερ και Ράινχαρτ Χάιντριχ.

Η πληρέστερη έκδοση αναφοράς για τη διαβόητη στρατιωτική οργάνωση της ναζιστικής Γερμανίας, απαραίτητη προσθήκη στη βιβλιοθήκη του λάτρη της ιστορίας αλλά και κάθε αναγνώστη.

ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΒΑΛΚΥΡΙΑ

Η ηρωική, αλλά και μάταιη προσπάθεια της γερμανικής αντίστασης, στη λεγόμενη “συνωμοσία της βόμβας”, στην προσπάθεια του συνταγματάρχη Κλάους φον Στάουφενμπεργκ να δολοφονήσει τον Χίτλερ με έναν εκρηκτικό μηχανισμό, μέσα στο ίδιο το αρχηγείο του, τη “Λυκοφωλιά”.

SA ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ

Η άνοδος του Εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία πέρασε διά πυρός και σιδήρου. Από το αποτυχημένο πραξικόπημα-οπερέτα της μπιραρίας το 1923, ο Χίτλερ έφθασε 10 χρόνια αργότερα στο θώκο του καγκελαρίου του Γ’ Ράιχ. Σε αυτήν τη μετεωρική διαδρομή, ο κύριος μοχλός πίεσης προς την εξουσία αλλά και υποβοήθησης της ανόδου των ναζί ήταν τα περίφημα Τάγματα Εφόδου, γνωστότερα ως SA.

OTTO SCORZENY

Ο Ότο Σκορτσένυ, κατά τους δυτικούς συμμάχους ο “πιο επικίνδυνος άνθρωπος στην Ευρώπη”, ήταν ο πατέρας των Γερμανών καταδρομέων. Ένας άνθρωπος ατρόμητος, με εξαίρετες προσωπικές ικανότητες, θάρρος και τόλμη απαράμιλλα και αταλάντευτη πίστη στα ιδανικά του, πέτυχε να δημιουργήσει τον δικό του θρύλο, τόσο στα πεδία των μαχών όσο και – κυρίως – με τις επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου, των οποίων υπήρξε πρωτοπόρος.

RUDOLF HESS

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της σύγχρονης ιστορίας συνολικότερα, είναι η πραγματική φύση της αποστολής του Ρούντολφ Ες. Ο μέχρι τότε εξ απορρήτων του Αδόλφου Χίτλερ, ο αναπληρωτής Reichsfuhrer, ο άνθρωπος που ξεκίνησε μαζί με τον Χίτλερ την πορεία προς την εξουσία του Γ’ Ράιχ και ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στην Γερμανία, πέταξε με ένα μοναχικό αεροσκάφος μέχρι τα βρετανικά νησιά, σε μια αποστολή ειρήνης.

ΠAΝΤΣΕΡ

Οι χαλύβδινοι γίγαντες που κυριάρχησαν στα ευρωπαϊκά πεδία των μαχών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα γερμανικά Panzer, σε μία μοναδική παρουσίαση.

* Όλα τα άρματα Panzer

* Οι αξεπέραστοι άσσοι των Panzers

* Ο κεραυνοβόλος πόλεμος Blitzkrieg και οι επικές μάχες των Panzers

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ OΠΛΑ ΤΟΥ Γ' ΡΑΙΧ

*Ο πρώτος πύραυλος Κρουζ

*Ο πρόγονος όλων των βαλλιστικών πυραύλων

*Αεριωθούμενα μαχητικά

*Πύραυλοι εδάφους-αέρος και αέρος-αέρος

*Τα υπερόπλα της κρίσης

*Το μυστικό πρόγραμμα για την ατομική βόμβα

*Οι μυστηριώδεις “ιπτάμενοι δίσκοι” του Χίτλερ.

BLITZKRIEG: Ο ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Το φθινόπωρο του 1939, η ανθρωπότητα κράτησε την ανάσα της: οι γερμανικές τεθωρακισμένες μεραρχίες ξεχύθηκαν ενάντια στην Πολωνία και κατόρθωσαν να διασπάσουν τις άμυνές της σε ελάχιστες ώρες, εφαρμόζοντας πρωτοποριακές τεχνικές και αλλάζοντας για πάντα την εικόνα του πολέμου. Μέχρι το 1943 οι «κεραυνοβόλες» γερμανικές τακτικές ήταν κυρίαρχες στο πεδίο της μάχης. Ωστόσο, οι Σύμμαχοι μάθαιναν γοργά και διέθεταν κάτι που δεν είχαν οι Γερμανοί – απεριόριστους πόρους.

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ

Οι περίφημοι “Πράσινοι Διάβολοι” όπως έγιναν γνωστοί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Γερμανοί Αλεξιπτωτιστές, κατόρθωσαν να εντυπωσιάσουν φίλους και εχθρούς με τις εκπληκτικές τους επιδόσεις, το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, την μαχητικότητα και τον επαγγελματισμό τους, ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - WORLD WAR II

39,90 €

8 μονογραφίες αφιερωμένες σε σημαντικά πρόσωπα, δομές, μάχες και περιόδους του Β’ Π.Π., μαζί με την πολυτελή σκληρόδετη εγκυκλοπαίδεια «SS: Οι Λεγεώνες Του Τρόμου» 300 σελίδων, και δώρο 10 ιστορικές αφίσες προπαγάνδας τόσο από τον Αξονα, όσο και από τους Συμμάχους.

ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ!